Zonnepanelen Kopen

Zonnepanelen zetten (zon)licht om in elektriciteit. Het gebruik van zonnepanelen om energie mee op te kunnen wekken daarentegen kent helemaal geen uitstoot van dit soort schadelijke stoffen (omdat er hierbij geen verbrandingsproces tussen koolstoffen en zuurstof plaatsvindt) en zal daardoor de hoeveelheid CO2 in de lucht terug gaan dringen en daarmee de opwarming van de aarde gaan vertragen.

In de praktijk werkt men meestal met standaardpanelen van bijvoorbeeld 60 vierkante zonnecellen van elk 156 mm zijde, wat overeenkomt met een afmeting van het paneel van ongeveer 1,6 m². Ook de zonnecollector wordt soms tot de zonnepanelen gerekend, maar deze is op een ander principe gebaseerd, namelijk opwarming van een stromend medium, meestal water.

Dan kan je zien of een andere maat zonnepanelen misschien een veel betere keuze is. Een andere tip: kies op plaatsen die in het zicht liggen voor panelen zonder aluminium frame: zogenaamde all black panelen zijn ietsje duurder, maar veel minder storend.

In zo'n box valt slechts een klein deel van de zonnestraling direct op de waterbuis, de rest valt op de zwarte (houten) achtergrond en moet dan via de lucht door natuurlijke convectie overgedragen worden naar de waterbuis, wat een zeer laag rendement oplevert.

Op de (schaarse) momenten dat zonnepanelen meer vermogen zouden kunnen produceren dan de omvormer aankan, zal deze de MPP spanning (Maximum Power Point) over de panelen zodanig aanpassen, dat deze niet meer vermogen zullen produceren dan het maximale ingangsvermogen van de omvormer.

Wordt gerekend met een reële discontovoet van 4% (nominaal 6%: 4,5% door misgelopen rente en 1,5% risico-opslag), dan is de kWhprijs van zonnestroom nog 16 cent per kWh (inclusief subsidie) en is zonnestroom 28% goedkoper dan elektriciteit van de energieleverancier.

Bij leegloop systemen lopen de zonne-collectoren en leidingen leeg als de ze zon onvoldoende schijnt of als de boiler geheel op temperatuur is. Dat betekent wel dat het onderste punt van de zonnecollector hoger moet liggen dan de bovenkant van het leegloopvat en dat het mogelijk moet zijn om een hier een leiding tussen te leggen met voldoende afschot (minimaal 1 cm per meter leiding maar liever 2 cm per meter).

Wanneer we het dak van de woning niet architectonisch willen belasten met zonnepanelen, kan wellicht het dak van de carport van panelen voorzien worden (vooral bij nieuwbouw handig omdat de zonnepanelen het dak vormen, zie afbeelding en pdf verderop).

Laatst sprak ik nog met mensen (achitecten en productontwikkelaars) over de auto als energieleverancier gebruiken voor gebouwen en woningen zodat je niet alleen met je zonnepanelen de auto oplaadt maar ook gebruikt als enerieleverancier voor je huis.

De omzettingsrendementen van zonlicht naar elektriciteit blijven click here ondertussen verbeteren, maar naderen ook de efficiëntie die volgens de theorie maximaal haalbaar is. De kostprijs van zonnepanelen is verder te drukken door te kiezen voor goedkopere grondstoffen of simpelweg minder materiaal te gebruiken.

Een specifiek onderdeel van de omvormer, de zogenaamde ‘maximum power point tracker' (MPP-tracker), zorgt ervoor dat bij elke weersituatie de opbrengst van de zonnepanelen optimaal is. Hij doet dit door de stroom door en de spanning over de aangesloten serie panelen elke paar seconden aan te passen aan de instraling.

De mono-kristallijne zonnecellen, die een egaal blauwe kleur hebben zijn de duurste van de drie soorten zonnecellen omdat bij de productie ervan hetzelfde materiaal gebruikt wordt als de halfgeleiderindustrie gebruikt bij het maken van elektronische schakelingen.

Er is onderhoud nodig aan pv-panelen (ca 0,5% van de aanschafkosten per jaar) en het vermogen van de zonnepanelen neemt in de tijd af (0,5% per jaar; bron van de gegevens is Toes ). Verder is het zeer belangrijk dat de temperatuur van de panelen niet te hoog wordt; boven de 25 graden Celsius komt.

Bijna twintig jaar ervaring in de installatie- en zonne-industrie, een groot productiepotentieel alsook beschikken wij over de noodzakelijke menselijke en technische middelen, maar ook oprechte zorg voor het milieu en voortdurend stijgende energieprijzen inspireerde ons in 2006 om de productie van zonne-apparaten te starten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *